Ο Σύγχρονος Πατριάρχης του Σαολίν
Ο Δάσκαλος Σι Γιουνγκ Σιν [Κιν.: Shì Yǒngxìn Făshī 释永信法师]Ο Σεβάσμιος δάσκαλος Σι Γιουνγκ Σιν

Ο Σεβάσμιος δάσκαλος Σι Γιουνγκ Σιν [Κιν.: Shì Yǒngxìn Făshī 释永信法师], είναι ο Αρχιερέας [Κιν.: fāng zhang 方丈] του Μοναστηριού του Νεαρού Δάσους [Κιν.: Shàolín Sì 少林寺] από τις 20 Αυγούστου του 1999 Κ.Ε. Γεννημένος το Σεπτέμβρη του 1965 Κ.Ε. στην οικογένεια Λίου της πόλης Γινγκ Σανγκ [Κιν.: Yĭng shàng 颍上县] στην επαρχία Άν Χούϊ [Κιν.: Ānhuī 安徽], πήρε το όνομα Λίου Γινγκ Τσενγκ [Κιν.: Liú yīng chéng 刘应成]. Οι γονείς του πιστοί στο βουδισμό, επηρέασαν τον Γιν Σανγκ από πολύ νεαρή ηλικία, ώστε να ασχοληθεί με θέματα του Βουδικού Δόγματος, αφιερώνοντας όλο τον ελεύθερο χρόνο του στη μελέτη των ιερών κειμένων σε αντίθεση με όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Την εποχή εκείνη ο Ναός του Σαολίν άρχισε να αποκτά δημοσιότητα και αυτό ήταν και το κομβικό σημείο που θα του άλλαζε τη ζωή για πάντα.

Το 1981 στα 16 του, παίρνει τη μεγάλη απόφαση, αποχαιρετά τους γονείς του και ξεκινάει το μακρύ του ταξίδι από το Αν Χούϊ στην επαρχία Χονάν, για να μπει στο Μοναστήρι του Σαολίν.

Μετά από αρκετές δυσκολίες και υπομονή, γίνεται δεκτός από τον Σεβάσμιο Δάσκαλο και Υπηρεσιακό Αρχιερέα του Μοναστηριού, Σι Σιν Τζενγκ [Κιν.: Shì Xíngzhèng 释行正 | 1914 ~ 1987 Κ.Ε.].

Για να διευρύνει τις ιερατικές του γνώσεις, όπως άλλωστε συνηθιζόταν, στάλθηκε σε άλλα Μοναστήρια της Κίνας, όπως το Ναό της Μεγάλης Φιλανθρωπίας [Κιν.: guăngjìsì 广济寺] στο Πεκίνο ιν.: Bĕijīng 北京], τα 9 Βουνά [Κιν.: jǐuhuá Shān 九华山] στο Αν Χούι, στα οποία κατοικούσε ο Βοδισάτβα Κσιτιγκάρμπα και στα Μοναστήρια στο Βουνό Γιουν Τζου [Κιν.: Yúnjūshān 云居山] της επαρχίας Τζιανγκ Σι. Το Σεπτέμβριο του 1984 Κ.Ε. έλαβε το πλήρες χρίσμα του Μοναχού, στο Μοναστήρι της Ολικής Φώτισης [Κιν.: pǔzhàosì 普照寺], στην επαρχία Τζιανγκ Σι [Κιν.: Jiāngxī 江西].

Στις 19 Αυγούστου του 1999 Κ.Ε. πραγματοποιήθηκε μια μεγαλοπρεπή Βουδιστική συνέλευση που διήρκεσε 2 ημέρες κατά την οποία ο Μοναχός Σι Γιουνγκ Σιν χρίστηκε επίσημα ως ο 30ος Ηγούμενος του Μοναστηριού του Νεαρού Δάσους του βουνού Σονγκ. O τελευταίος επίσημος Ηγούμενος του Σαολίν ήταν ο Σεβάσμιος Γιουνγκ Γου [Κιν.: chúnbáiyŏngyù 纯白永玉] ο οποίος εξαφανίστηκε το 1664 Κ.Ε. μετά από τη καταστροφή του Μοναστηριού από τον Λι Τζι Τσενγκ ιν.: Lĭ Zìchéng 李自成 | 1606 ~ 1645 Κ.Ε.] το 1641 Κ.Ε. και το χαμό όλων των Μαχητών Ιερέων [Κιν.: sēngbīng 僧兵], αφήνοντας έτσι το Ιερό Μοναστήρι χωρίς διάδοχο. Για το λόγο αυτό η γεννιά των Αρχιερέων συνεχίστηκε από τη γενιά Γιουνγκ [Κιν.: yŏng 永].

Ο Σεβάσμιος Αρχιερέας Σι Γιουνγκ Σιν εκτιμάται ως ένας από τους κορυφαίους μελετητές του Βουδισμού Τσαν [Κιν.: Chánfó 禅佛]. Μετά την εγκαθίδρυσή του από το 1999 Κ.Ε. έως σήμερα έχει επιτελέσει ένα απίστευτο έργο για το ναό. Η γενική ανακαίνιση του Μοναστηριού και η αναστήλωση των κατεστραμμένων κτηρίων καθώς και η ανάδειξη του ναού Σαολίν ως τόπου προστασίας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Ουνέσκο (UNESCO] είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει ο Επικεφαλής του Σαολίν ήταν και η ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος του Ιερού Μοναστηριού κι ότι αυτό πρεβεύει, σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως μπύρες, λουκάνικα, αυτοκίνητα, μα ιδιαίτερα σε σχολές πολεμικών τεχνών. Οι Πολεμικές Τέχνες του Σαολίν που εξασκούνταν έξω από το ναό σε πολλές σχολές που εμφανίζονται να διδάσκουν κάποια μορφή πολεμικών τεχνών Σαολίν απλά αγγίζουν την επιφάνεια αυτής της πανάρχαιας κουλτούρας. Αυτό, εντούτοις, μειώνει το Σαολίν μετατρέποντας το από ένα βουδιστικό μοναστήρι [Κιν.: sìyuàn 寺院] σε μια απλή σχολή πολεμικών τεχνών [Κιν.: wǔxiào 武校]. Η αρχική έμφαση της Κουλτούρας του Σαολίν [Κιν.: Shàolín Wénhuà 少林文化] εντοπίζεται στη μελέτη του Βουδισμού Τσαν [Κιν.: Chánjiū 禅究], την Παραδοσιακή Ιατρική [Κιν.: Yī 医], τις Πολεμικές Τέχνες [Κιν.: Wǔgōng 武功] κα τις Τέχνες [Κιν.: yì 艺] τα αποκαλούμενα, «Οι 4 Θησαυροί του Σαολίν» [Κιν.: Shàolín Sìbǎo 少林四宝] ή «Τέσσερις Θησαυροί της Μελέτης του Σαολίν» [Κιν.: Shàolín wénfángsìbǎo 少林文房四宝].

Ο Ηγούμενος Σι Γιουνγκ Σιν ξεκαθάρισε με έμφαση ότι:

“Η Πολεμική Τέχνη του Μοναστηριού Σαολίν διαφοροποιείται από τις άλλες κινεζικές πολεμικές τέχνες [Κιν.: Zhōngguó wǔshù 中国武术]. Προκειμένου να προστατευθεί και να προσδιοριστεί κατάλληλα η αυθεντικότητα των πολεμικών τεχνών μέσα στο πνευματικό σύστημα του μοναστηριού Σαολίν ως μέθοδο εκπαίδευσης και αυτοβελτίωσης, χρησιμοποιούμε τον όρο Σαολίν Γου Κουνγκ [κιν.: Shàolín wǔgōng 少林武功]”.

Το όραμα του Ηγούμενου Σι Γιουνγκ Σιν είναι η πλήρης αποκατάσταση και αναστήλωση του Μοναστηριού του Νεαρού Δάσους, η επαναφορά του Βουδικού Πνεύματος σε αυτό και η δημιουργία βάσεων για τη διαιώνιση των Αρχαίων Τεχνών που εμπιστεύθηκαν οι 30 και πλέον Γενιές Δασκάλων Μοναχών στο Σαολίν καθώς και η διαφύλαξη του Τιμημένου ονόματος του Δοξασμένου Μοναστηριού.

Απόσπασμα από το Βιβλίο
«Μοναστήρι Νεαρού Δάσους - Άγνωστη Κουλτούρα 1.500 Ετών»
ISBN: 978-618-80566-2-6
Με την άδεια του Συγγραφέα

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin-kungfu.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.