Ξεκινώντας την Αναγέννηση του Πνεύματος
Σι Σουέϊ Τσιν
[κιν.: xǐsuǐjīng 洗髓经]Σαολίν Σι Σουέϊ Τσιν

Το Σι Σουέϊ Τσιν [μετάπλαση των τενόντων και εξαγνισμός του μυελού], είναι μία από τις πιο σεβαστές εσωτερικές ασκήσεις του Γου Κουνγκ του ναού Σαολίν, τις οποίες η προφορική παράδοση του Σαολίν θεωρεί το Μποντιντάρμα να τις δίδαξε στους μοναχούς του μοναστηριού μαζί με το «Ί Τσιν Τσιν». Η εξάσκηση στο Σι Σουέϊ Τσιν, καθαρίζει και εξαγνίζει, όχι μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό μέσα από τη ρύθμιση και την ενίσχυση της εσωτερικής ενέργειας του σώματος Τσι [κιν.: qì 气], του αίματος, των υγρών και των θρεπτικών ουσιών.

Το Σι Σουέϊ Τσιν δίδαξε τους μοναχούς Σαολίν πώς να χρησιμοποιούν το δικό τους Τσι για να καθαρίσουν το μυελό των οστών τους και να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, καθώς επίσης και πώς να θρέψουν και να ενεργοποιήσουν τον εγκέφαλο, βοηθώντας τους να επιτύχουν τη Πνευματική Φώτιση και Διαύγεια. Επειδή το Σι Σουέϊ Τσιν ήταν δύσκολο στη κατανόηση και τη πρακτική, οι μέθοδοι εξάσκησης διδάσκονταν κρυφά μόνο σε ελάχιστους μαθητές κάθε γενιάς.

Η έννοια του Σι Σουέϊ Τσιν μπορεί να συναχθεί από τα λεγόμενα του Βούδα.

«Όλη η ζωή είναι προικισμένη με την ουσία του Βούδα. Οι σωματικές επιθυμίες και τα συναισθήματα προκαλούν την ανοησία της άγνοιας και της προσκόλλησης. Η παραπλάνηση από τις «τρεις φωτιές» απληστία, θυμό και ψευδαίσθηση καθώς και άλλες διεφθαρμένες ιδέες, έτσι επισπεύδουν τη διάκριση ανάμεσα στο βασανισμένο νου των κοινών ανθρώπων και εκείνων που έχουν επιτύχει τη Φώτιση.

Για να επιτευχθεί η κατάσταση της Φώτισης όλοι οι ενάρετοι άνδρες και γυναίκες θα πρέπει να αποκόψουν όλες τις ψευδαισθήσεις και τις προσκολλήσεις και ολόκληρο το σώμα θα πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά από προσκολλήσεις και μολύνσεις
».

Η εξάσκηση στις τεχνικές του Σι Σουέϊ Τσιν, όχι μόνο καθιστά δυνατή την ενδυνάμωση των μυών, των συνδέσμων και των οστών, αλλά είναι επίσης δυνατός ο καθαρισμός του μυελού των οστών, από όπου προέρχεται και η προέλευση του ονόματός της.

Ασκεί μια πραγματική επίδραση στην πρόληψη και τη βελτίωση των χρόνιων ασθενειών, όπως κατάθλιψη, οξεία ή χρόνια γαστρίτιδα, νόσο του αναπνευστικού ή του καρδιαγγειακού συστήματος, αδυναμία των νεφρών, παθολογία των σπονδύλων, αρθρίτιδα, ανικανότητα, κλπ. Είναι φρόνιμο να εξασκείται, αφού ο ασκούμενος έχει αφομοιώσει πλήρως το «Ί Τσιν Τσιν».

Απόσπασμα από το Βιβλίο
«Σαολίν Γου Κουνγκ - Oι Πολεμικές Τέχνες του Ναού Σαολίν»
ΤΟΜΟΣ 1 | ISBN: 978-618-80566-3-3
Με την άδεια του Συγγραφέα

Επιστροφή στη προηγούμενη


Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου http://www.shaolin-kungfu.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά και μόνο για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι παραβίαση των πνευματικών ή οποιονδήποτε άλλων προστατευόμενων δικαιωμάτων μας μπορεί να οδηγήσει σε αστικές ή ποινικές διαδικασίες εναντίον σας.