Σαολίν Κουνγκ Φου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η ιστορία Τι είναι το Μονοπάτι; [Kιν.: Rúhéshìdào 如何是道], είναι ένας Διάλογος του Δάσκαλου Ναν Τσουάν [Kιν.: Nánquán 南泉 | 748 ~ 835], με το μαθητή του Τζάο Τζου [Kιν.: Zhàozhōu 趙州 | 778 ~ 897].

Ο Τζάο Τζου ρώτησε τον Ναν Τσουάν: "Τι είναι το Μονοπάτι;" 
 
Ο Νάν Τσουάν απάντησε: "Η καθημερινή ζωή είναι το Μονοπάτι." 
 
Ο Τζάο Τζου ρώτησε: "Μπορεί να μελετηθεί;" 
 
Ο Ναν Τσουάν απάντησε: "Εάν προσπαθήσεις να τη μελετήσεις, τότε θα απομακρυνθείς από αυτό." 
 
Ο Τζάο Τζου ρώτησε: "Εάν δεν μελετήσω,…


Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Το να πέφτει κάποιος στο ίδιο λάθος δύο φορές δεν είναι γνώρισμα σοφού άνδρα [Μένανδρος | Γν. μον. 121]



Αγαπητέ επισκέπτη Oλόκληρο το Κείμενο με τίτλο «Τι είναι το Μονοπάτι;» που θέλετε να διαβάσετε είναι διαθέσιμο μόνο για τα Εγγεγραμμένα Μέλη.



Λόγω πληθώρας ερωτημάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Εξ αιτίας της επιβεβαιωμένης καταστρατηγήσεως των όρων χρήσης, ακόμα και κατά παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, Συγγενικών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικών Θεμάτων από κάποια πρόσωπα τα οποία δεν σέβονται τα Πνευματικά Δικαιώματα και τον κόπο των άλλων, ούτε τους κανόνες συμπεριφοράς στο Ελληνικό Διαδίκτυο, είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε πρόσβαση στην βασική μας αρθρογραφία, μόνο στα εγγεγραμμένα Μέλη μας.

Λυπούμαστε ιδιαιτέρως που εξαναγκαστήκαμε εκ των πραγμάτων να γνωστοποιήσουμε μία τέτοια απόφασή μας. Ζητούμε την κατανόηση των ειλικρινών και πραγματικών φίλων μας. Όπως είναι ευνόητο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις εις βάρος μας αυθαιρεσίες και την υφαρπαγή του κόπου μας από κάποιους.

Αποδεικνύεται ότι κάποια πρόσωπα έχουν συνηθίσει ατιμώρητα να καπηλεύονται για ίδιο όφελος τον κόπο τρίτων ή με περισσή έλλειψη αυτογνωσίας θεωρούν τον εαυτό τους "δημιουργό" όταν εμφανίζουν τις ιστοσελίδες τους με αυθαίρετες και άκριτες υποκειμενικές επισημάνσεις ή "εμπλουτίζοντας" το περιεχόμενό τους με κείμενα τα οποία δεν είναι προϊόν αυθεντικής δικής τους δημιουργίας.

Τέλος, τέτοια πρόσωπα αποδεικνύουν πόσο εξοργιστικά τεραστίων διαστάσεων είναι η περιφρόνηση προς τους γραπτούς και άγραφους νόμους της κοινωνίας μας, αλλά και η αδυναμία αντιλήψεως της ζημιάς που προξενούν με τις ασύδοτες πράξεις τους.

Σας Υπενθυμίζουμε ότι: Οποιαδήποτε αντιγραφή άνευ εγγράφου αδείας του shaolin-kungfu.gr δεν επιτρέπεται συμφώνως προς τη Νομική Βάση περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων και κυρίως του Ν. 2121/93, αρ. 66Α ή νεωτέρου αυτού.

Διαφήμιση
Shaolin Kungfu

Σχετικά μ' εμάς

Η παρούσα σελίδα [www.shaolin-kungfu.gr] είναι μια Εθελοντική Συλλογική προσπάθεια ανθρώπων με βαθειά γνώση πάνω στο Σαολίν και τις Τέχνες του, να προσφέρουν δωρεάν κάθε πληροφορία, κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ήχους κλπ. θέλοντας να συνεισφέρουν στη διαφύλαξη, διάσωση, διατήρηση και ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς του «Σαολίν» και του «Σαολίν Κουνγκ Φου», στηριζόμενοι σε Ακαδημαϊκή έρευνα, μελέτες, χειρόγραφα, ιστορικές πηγές και προφορική ιστορική παράδοση, ανθρώπων που σχετίζονται με το Σαολίν.


Α.Σ. ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ»

Α.Σ. ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ»

Α.Σ. ΒΥΡΩΝΑ «ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ»

Α.Σ. ΒΥΡΩΝΑ «ΛΕΥΚΟΣ ΛΩΤΟΣ»

Α.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΝΕΜΟΣ»

Α.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΝΕΜΟΣ»

Α.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «ΧΡΥΣΟΣ ΤΙΓΡΗΣ»

Α.Σ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «ΧΡΥΣΟΣ ΤΙΓΡΗΣ»

A.Σ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

A.Σ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Προτεινόμενο Άρθρο

Τσι Σινγκ Τσουάν 14/08/2021
Τσι Σινγκ Τσουάν

Το παραδοσιακό στυλ “Γροθιά των Επτά Αστεριών” Τσι Σινγκ Τσουάν [Κιν.: Qīxīng quán 七星拳] χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ένας διάσημος δάσκαλος, ο Τζιτζικέ [Κιν.: Jī jì kě 姬际可 | 1588 ~ 1662 K.E.], φιλοξενήθηκε στο Ναό Σαολίν για πάνω από μια δεκαετία στα μέσα του 1600 και εντρύφησε στο στυλ κουνγκ…


Α.Σ. ΠΥΡΓΟΥ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»

Α.Σ. ΠΥΡΓΟΥ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»


Επιστροφή Επάνω